Clătite sărate cu șuncă și cașcaval. O rețetă ideală pentru un mic dejun sănătos și sățios chiar la tine în bucătărie

Clătite sărate cu șuncă și cașcaval. Îmi place foarte mult să încep dimineața cu un mic dejun sățios și sănătos. Dacă ești ca mine, atunci, ai venit pe articolul potrivit. Îți ofer o rețetă genial care poate fi gătită la micul dejun sau puteți face din el și un aperitiv, dacă optați pentru niște clătite mai mici.

Rețeta este concepută pentru 18 clătite. În cazul în care vreți să obțineți mai multe clătite, trebuie doar să dublați sau să triplați numărul de ingrediente.

Clătite sărate cu șuncă și cașcaval. Toate ingredientele necesare:

  • 400 g de făină
  • 700 ml de lapte
  • 6 ouă
  • 1/2 linguriță de sare
  • șunca cubulețe sau felii
  • cașcaval ras
  • telemea mărunțită
  • ulei

Cum poți găti rapid aceste clătite?

Primul pas este să facem aluatul pentru clătite. Astfel, avem nevoie să batem șase ouă împreună cu 1/2 linguriță de sare într-un bol încăpător. Mai apoi, adaugă puțină făină și amestecă. Făina și laptele se adaugă treptat, pentru că așa nu vei obține ca cocoloașe.




După ce ai încorporata toate ingredientele menționate anterior, este timpul să puneți telemeaua mărunțită. Se amestecă foarte bine și compoziția pentru clătite este gata. Acum puneți o tigaie la un foc mediu și adăugați puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic sau a unei căni puneți compoziția pentru clătite în tigaie. Aluatul trebuie să alunece pe întreaga suprafață a tigăii. Peste un minut întoarce pe cealaltă parte clătita.

După ce clătitele sunt gata puteți să puneți peste ele cașcaval ras și felii de șuncă. Presează ușor și pliază clătita. Dacă nu aveți cașcaval și șuncă puteți să puneți altceva pe clătite. Puteți opta pentru un tip de brânză care vă place mai mult sau un fel de mezel care credeți că s-ar potrivi mai bine.

Lasă un răspuns