Varză călită cu cârnați. O super rețeta care vă poate salva în orice situație. Simplu și rapid

Varză călită cu cârnați. Această rețetă vine de la bunica mea, pentru că ea făcea cea mai bună varză călită, mai ales dacă mai adăuga și cârnați. Astfel, în acest articol vă prezint rețeta ei, care poate fi făcută de oricine și ai nevoie doar de o oră la dispoziție.

Rețeta este concepută pentru patru porții. În cazul în care vreți să gătiți pentru mai multe persoane, trebuie să dublați sau să triplați numărul de ingredient.

Varză călită cu cârnați. Toate ingredientele necesare:

  • 1 varză murată
  • 200 g de cârnați
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 200 ml de supă de legume
  • ulei
  • sare și piper

Cum poți obține rapid varza călită?

Primul pas este foarte simplu, trebuie să tăiem varza murată fideluțe și cel mai important să stoarcem în pumni lichidul din ea. Mai apoi, se taie ceapa, iar morcovii puteți să-i radeți prin răzătoare sau puteți să-i tăiați cu cuțitul.



Următorul pas este să tăiem cârnații rondele și să-I prăjiți două sau trei minute în ulei bine încins. Peste ei puneți ceapa, morcovii și lăsați să se gătească două minute până ceapa devine rumenă. Ultimul pas ar fi să puneți varza tăiată și să turnați supa de legume.

Nu uitați să condimentați mâncarea cu sare și piper negru după gust. Varza trebuie să fiarbă timp de 60 de minute la un foc mic. După acest timp puneți varza călită cu cârnați într-un bol și poate fi servită cu legume proaspete (castraveți, roșii) și telemea.

Lasă un răspuns