Pizza cu pui și ciuperci. Nu ai nevoie să te duci la restaurant pentru a obține o pizză delicioasă chiar la tine în bucătărie

Pizza cu pui și ciuperci. Îmi place foarte mult să mănânc pizza și cel mai mult ador să o gătesc la mine în bucătărie. Vă prezint rețeta mea perfecta pentru a obține o pizza mai bună de cât la orice restaurant. Aveți nevoie doar de câteva ingredient și de câtva minute ca să o gătiți.

Rețeta este concepută pentru două pizze. În cazul în care vreți să obțineți mai multe, trebuie să dublați sau să triplați numărul de ingredient.

Pizza cu pui și ciuperci. Ingredientele necesare:

Aluat:

  • 500 g de făină
  • 15 g de drojdie
  • 250 ml de apă
  • 1 lingură de ulei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr

Topping:

  • 1 piept de pui
  • 500 g ciuperci
  • 6 linguri de sos de tomate
  • 1 ardei roșu
  • 1 ceapa
  • o conserva de porumb
  • 400 g de cașcaval
  • Sare și piper
  • ulei pentru pieptul de pui

Cum poți prepara această pizza rapid?

Primul pas este să facem aluatul. Pentru asta avem nevoie să toată făină cu drojdie, apă, ulei, sare și zahăr. Frământăm aluatul cu până până obținem o coca nelipicioasă și moale. Mai apoi ungeți un bol cu un pic de ulei și puneți în el aluatul. Trebuie lăsat să crească o oră jumătate.



Iar acum hai să ne ocupăm de topping-ul. Este clar că îl puteți modifica în funcție de preferințele voastre. Astfel, pieptul de ui se gătește într-o tigaie cu ulei încins. Nu uitați să condimentați cu sare și piper. În altă tigaie, gătiți ciupercile curățate și tăiate lame subțiri. La fel, nu uitați să le condimentați cu sare și piper.

Iar acum hai să asamblăm pizzele. După ce aluatul a crescut, trebuie să-l împărțim în două părți egale. Se întind pe rând câte o foaie de mărimea tăvii de la cuptor. De asemenea, împărțiți și ingredientele pentru topping.



Este foarte important să puneți aluatul pe 5 minute în cuptor, deoarece așa o să facă o crustă subțire deasupra. Scoateți tava din cuptor și puneți frumos pe aluat ardeiul tăiat fâșii subțiri, ciupercile, carnea, ceapa tăiată solzișori, porumbul și cașcavalul răzuit.

Pizza se pune la cuptor cu ventilare pentru aproximativ 15-20 de minute la 175 grade. După ce este gata, puteți să o serviți cu sosul preferat. Mmm, ce bun e!

Lasă un răspuns