Musaca de vinete. Rețeta unui prânz copios alături de toți membrii familiei. Rețeta simplă și rapidă, pe care o poate face oricine

Musaca de vinete. Rețeta pe care o să o vedeți în continuare vine de la bunica mea. Ea gătea cea mai bună musaca de vinete. Acum știu și eu să prepar această rețetă, care este destul de simplă și la final obții un prânz sau o cină demențială.

Rețeta este concepută pentru 8 porții. În cazul în care vreți să gătiți mai mult, trebuie să dublați sau să triplați numărul de ingredient.

Musaca de vinete. Toate ingredientele necesare:

  • 700 g de carne tocată de vită
  • 6 vinete
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 300 g de smântână sau iaurt
  • 50 g de cașcaval
  • ulei de măsline
  • 5 roșii
  • 2-3 linguri de făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri de verdeață (pătrunjel, mărar, busuioc sau oregano)
  • sare și piper

Cum poți găti rapid această rețetă?

În primul rând, se taie vinetele în felii groase de aproximativ 1 cm. Mai apoi, se presară sare și se pun la scurs timp de 30 sau 40 de minute. După acest timp se șterg cu o hârtie absorbantă. Iar mai apoi se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins.



În al doilea rând, se toacă usturoiul și ceapa. Ambele ingredient se călesc în ulei încins. Când ceapa și usturoiul s-au rumenit suficient, adăugați carnea tocata. Se lasă să se gătească la un foc mic și nu uitați din când în când să amestecați. După 10 sau 15 minute, adăugați roșiile și verdeața tocată. Se lasă pe foc încă 20 de minute.

Următorul pas este să alegem o formă potrivită ca dimensiune și o ungem cu ulei. Se așază frumos un strat de vinete, mai apoi se pune deasupra carnea tocata și încă un strat de vinete. Peste vinete mai puneți restul de carne și nivelați cu ajutorul unei spatule pentru a obține un strat uniform.

La final se gătește amestecul pentru gratinare. Pentru asta avem nevoie să batem două ouă cu iaurt sau smântână și cașcaval ras. Nu uitați să adăugați sare și piper după gust. După ce ați obținut amestecul, turnați-l peste musaca. Puneți forma în cuptor, ca să se gătească timp de 40 de minute. Mmm, ce bun!

Lasă un răspuns