Gogoşi cu iaurt. Rețeta rapidă, care îți economisește o grămada de timp. Vei descoperi niște gogoși care pur și simplu se topesc în gură

Gogoşi cu iaurt. Fără îndoială știți de varianta clasică de a găti gogoșii. Dar mai există încă o mulțime de rețete în care gogoșii pot fi altfel și gustul lor se poate transforma. În acest articol, vă prezint cum puteți prepara niște gogoși cu iaurt în așa fel încât să se topească în gura voastră.

Rețeta este concepută pentru 20 de gogoși. Dacă vreți să obțineți mai multe bucăți, trebuie doar să dublați sau să triplați numărul ingredientelor pe care le vedeți mai jos.

Gogoşi cu iaurt. Toate ingredientele necesare:

  • 350 g de iaurt 10% grăsime
  • 350 de g de făină
  • 3 ouă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 2 linguriţe de esenţă de vanilie
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • o linguriţă cu vârf de praf de copt
  • coaja de la o lămâie mică, dată prin răzătoare
  • ulei de floarea-soarelui
  • un pic de sare

Gogoşi cu iaurt. Cum poți prepara rapid această rețetă?

Pentru început trebuie să amestecăm toate ingredientele pentru aluat. Astfel, punem într-un vas iaurt, zahărul vanilat, ouăle bătute, praful de copt, coaja de lămâie și un pic de sare. Se amestecă foarte bine și acum adăugăm treptat făina, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Puteți amesteca cu un tel sau cu o furculiță. Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă, nici prea moale și nici prea tare.



Următorul pas este să punem uleiul într-o tigaie și să o punem la foc maxim. După ce uleiul este încins, lăsați focul mediu și adăugați cu ajutorul unei linguri aluatul făcut anterior. Se toarnă direct în tigaie. Este clar că nu vor avea forma și mărimea gogoșilor clasici, dar gustul este cel care decide la final dacă e bună rețeta sau nu. Eu vă garantez că au un gust divin.

Astfel, gogoșii se pregătesc aproximativ o minută pe fiacre parte. Trebuie prăjiți până se rumenesc uniform. Apoi le puteți scote din cratiță și neapărat să le puneți pe un prosop de hârtie. În așa fel, vei elimina uleiul în plus.

La final, puteți decora gogoșii cu zahăr pudră și să le serviți cu dulceață sau ciocolată alături de o cană de cafea, ceai sau lapte călduț. Mmm, ce bun e!

Lasă un răspuns