Tartă cu mere și scorțișoară. Desertul perfect care va cuceri orice stomac. Rețeta simplă și rapidă

Tartă cu mere și scorțișoară. Îmi plac foarte mult deserturile făcute acasă, dar nu îmi place să petrec prea mult timp în bucătărie. Așa că am găsit o soluție genială. Vă prezint o rețetă unui super desert, care o să vă economisească timpul. Cât stă la cuptor, voi puteți să faceți toate treburile prin casă.

Rețeta este concepută pentru o tartă. Dacă vreți să gătiți mai multe, atunci trebuie să dublați sau să triplați ingredientele.

Tartă cu mere și scorțișoară. Toate ingredientele necesare:

Pentru aluat aven nevoie de:

  • 300 g de făină
  • 50 g de zahăr
  • 200 g de unt
  • 2 de ouă
  • 100 ml de iaurt

Umplutura:

  • 6 mere
  • scorțișoară
  • 100 g zahăr
  • zahăr vanilat

Cum putem face rapid acest desert?

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să frecăm untul moale cu zahărul. Se mai adaugă iaurtul și ouăle. Mai apoi, se presară cu făină și se frământă. Se păstrează la rece doar 15 minute. După acest timp se întind două foi și prima foaie trebuie pusă în forma unsă neapărat cu unt.



Al doilea lucru pe care trebuie să-l facem este să decojim merele și să le tăiem cubulețe. Se așezăm aceste cubulețe peste foaia din formă și se presară cu zahăr, zahăr vanilat și la final scorțișoară. De asemenea, din a doua foaie se taie fâșii de aluat cu care se acoperă tarta frumos.

Ultimul pas care trebuie făcut este să ungem tarta cu ou bătut și să o punem la cuptor timp de 60 minute la foc moderat. După ce este gata, trebuie lăsată să se răcească puțin și putem să o tăiem. Putem servi tarta cu o cană de ceai sau cafea.

Lasă un răspuns