Paste carbonara. Cea mai simplă rețetă. Nu te vei putea abține să o gătești

Paste carbonara. Una dintre cele mai gustoase bucătării, aparține Italiei. Sunt o mulțime de bucate ce au un gust nemaipomenit. Se gătesc simplu și cu ingrediente ușor de găsit.

Mai jos voi prezenta rețeta unei paste carbonara, pe care vei vrea să o faci imediat. Pentru că este atât de simplă, încât nu o să reziști.

Ingrediente

  • 300 de grame de spaghetti
  • 200 de grame de cașcaval de oaie
  • 100 de grame de bacon
  • 5 gălbenușe
  • 15 grame de unt
  • O lingură de piper negru boabe
  • O lingură de sare grunjoasă

Paste carbonara. Modul de preparare

Punem la fiert apa și adăugăm sarea în ea. Când apa a ajuns la 100 de grade Celsius, punem spaghetti în ea și le fierbem. Este important ca pastele să fie ”al dente” (ușor ferme la mestecat). După, turnăm apa într-un vas și o păstrăm, iar pastele le lăsăm în oală și le acoperim cu un capac.



Dăm cașcavalul mărunt prin răzătoare și îl amestecăm cu gălbenușurile noastre. Ideal ar fi să folosim un mixer pentru aceasta. În continuare, amestecând produsele menționate, adăugăm puțină apă în care s-au fiert spaghetti. Astfel încât, trebuie să aibă o consistență cremoasă.

Adăugăm sosul nostru în spaghetti, presărând cu piper negru proaspăt măcinat și cu bacon prăjit. Mai turnăm puțină apă în care am fiert pastele, amestecăm bine și punem în farfurii.

Lasă un răspuns