Pește la cuptor. Cum poți prepara dorada în așa fel în cât să uimești toată familia. Rețeta rapidă și gustoasă

Pește la cuptor. Dacă îți place peștele, atunci, ai venit pe articolul potrivit. Aici vei găsi o rețetă super specială pentru a găti peștele la cuptor. Se gătește foarte rapid și vei avea nevoie doar de câteva minute ca să obții un prânz sau o cină perfectă.

Pește la cuptor. Rețeta este concepută pentru două porții. Dacă vrei să gătești mai multe porții, trebuie doar să dublezi sau să triplezi ingredientele pe care le vei găsi în acest articol.

Toate ingredientele necesare:

  • 2 dorada
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 4-5 cartofi
  • 5 caței usturoi
  • 2 lămâi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 linguriță de vegeta de casă măcinată
  • 1/2 linguriță de turmenic
  • 6 linguri de ulei măsline
  • sare și piper

Pește la cuptor. Cum poți prepara dorada în așa fel în cât să uimești toată familia. Rețeta rapidă și gustoasă

Pește la cuptor. Cum poți prepara această rețetă?

Mai întâi de toate tăiați cartofii cubulețe, morcovii și ceapa. Toate legumele puneți-le pe o tavă largă și se pune peste ele sare și piper negru după gust.

Iar acum trebuie să facem o pasta și pentru asta tocăm mărunt pătrunjelul și peste el punem usturoiul bine tocat, o 1/2 linguriță de vegeta de casă măcinată, 1/2 linguriță de turmenic, sare și piper negru. Toate ingredientele se amestecă foarte bine și adăugați treptat lingurile de ulei de măsline. Se pisează tot pentru a obține la final o pasta și punem peste ea aproximativ 150 ml apa.

Următorul pas este să turnăm tot sosul peste legumele de pe tavă și o acoperim cu o folie de aluminiu. Legumele le punem la cuptor la 200C pentru aproximativ 25-30 minute.



În timp ce legumele se gătesc la cuptor hai să curățăm peștii și nu uităm să-i uscăm cu șervețele de hârtie. Îi presărăm cu sar, chiar și în interior. Apoi stropim cu suc de lămâie.

După 25-30 minute scoatem legumele de la cuptor și punem dorada deasupra. Mai puteți pune, încă 50 ml de apa dacă vă pare că sosul a scăzut. Punem peștele la cuptor timp de 20 de minute.

La final, scoateți peștele din cuptor într-o farfurie. Presărați peștele cu pătrunjel și mai puneți jumătate de felii de lămâie. Se servește imediat cu un pahar de vin cu pâine proaspătă.

Lasă un răspuns