Gogoși cu ciocolată. Rețeta îți va oferi un desert rapid și aromat pentru un ceai sau o cafea

Gogoși cu ciocolată. Pur și simplu, ador gogoșii și nu mă pot sătura de ei. În acest articol o să vă arăt varianta mea de gogoși cu ciocolată care se topesc în gură și au o aromă spectaculoasă. Fără îndoială, dacă o să-i gătiți măcar o dată o să vă îndrăgostiți și veți  prepara această rețetă de nenumărate ori.

Jos am notat toate produsele de care veți avea nevoie pentru gogoși cu ciocolată. Dacă vreți să faceți mai multe bucăți, trebuie doar să dublați sau să triplați cantitatea de ingrediente.

Gogoși cu ciocolată. Ingredientele necesare:

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte călduț
  • 75 g unt topit
  • 1 ou și 1 gălbenuș
  • 1 drojdie
  • 50 ml apă minerală călduță
  • 2 lingurițe coaja de lămâie
  • 1 lingură zahăr
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • un pic de sare
  • ulei pentru prăjit
  • ciocolată topită
  • zahăr pudra

Cum poți găti gogoșii cu ciocolată chiar la tine acasă?

Pentru început trebuie să pregătim o maia din drojdie, o lingură de făină, o lingură de zahăr și apă minerală. Foarte important ca apa minerală să fie călduță și lăsăm să dospească timp de 30 de minute.

Următorul pas este să mixăm foarte bine oul și un gălbenuș împreună cu zahărul vanilat. Ingredientele trebuie mixate până își dublează volumul și peste ele mai punem două lingurițe de coajă de lămâie.

Iar acum amestecăm într-un vas 450g sau 500g de făină cu un pic de sare. Mai apoi, în acest vas adăugăm amestecul de ou și maiaua făcută anterior. Tot aici, mai punem laptele călduț și omogenizăm ingredientele.

După acest pas, ne-a rămas să mai punem și untul topit în vas. Punem un pic de făină pe masa de lucru și începem să frământăm aluatul până ajunge nelipicios și elastic. Trebuie să acoperim aluatul cu un prosop și să-l lăsăm să de odihnească într-un loc cald, timp de o oră.

După o oră, hai să întindem o foaie de aluat de aproximativ 0.5 cm grosime și tăiem forma gogoșilor cu ajutorul unui pahar. Aluatul trebuie să mai stea la dospit încă 30 de minute.

Ultimul pas este să prăjim gogoșii în ulei încins la un foc mic. Nu uitați să le rumeniți pe ambele părți și mai apoi puneți-le pe un prosop de hârtie. După ce s-au răcit este timpul să le umplem cu ciocolată topită sau nutella. De asemenea, le puteți decora cu zahăr pudrat sau poate aveți alte ideii.

Gogoșii cu ciocolată pot fi serviți cu ceai, cafea, lapte sau suc. Mmm, ce bun e!

Lasă un răspuns