Rețetă: Varză murată cu carne de porc. Ingredientul secret folosit de gospodine pentru a obține un gust special

Varza murată este un ingredient preferat de mulți români, pentru că e foarte gustoasă. Cu acest ingredient poți face o mulțime de rețete, dar eu vă prezint varianta bunicii mele. Am învățat care sunt trucurile ei pentru o varză murată cu carne de porc absolut genială.

Rețeta este concepută pentru patru porții, dacă vreți să faceți mai multe porții, atunci, trebuie doar să dublați sau să triplați ingredientele de mai jos.

Toate ingredientele pentru varza murată cu carne de porc

  • 1 varză murată
  • 300 g ceafă de porc
  • 2 cepe
  • 200 ml suc de roșii
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper negru

Cum face rapid varza murată cu ceafă de porc?

Primul pas este foarte simplu, trebuie doar să tăiați ceapa mărunt și să o prăjiți într-o cratiță. În timp ce ceapa se rumenește în ulei, tăiați carnea de porc și adăugați-o și pe ea în cratiță.

Iar acum, repede tocați varza fideluță și stoarceți-o bine de tot lichidul. Mai apoi, pune varza murată în cratiță și toarnă sucul de roșii. Nu uita să pui sare și piper negru după gust.

Ultimul pas, este să amesteci toate ingredientele și să puneți capacul. Trebuie să se gătească timp de 60 de minute pe un foc moderat.

Puteți serviți varza murată cu carne de porc împreună cu telemeaua de vacă sau smântână.

Lasă un răspuns