Veste grea pentru toți românii! Salariile se îngheață! Chiar în noaptea de Revelion a fost publicată hotărârea

Cu doar câteva ore înainte de Anul Nou, în Monitorul Oficial a fost publicat actul normativ. Prin intermediul acestei decizii, în 2021, se va face o economie la buget de 17,6 miliarde de lei, a explicat Premierul Florin Cîțu.

Ordonanța care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru 2021, adoptată în ultima ședință de guvern, a apărut în Monitorul Oficial cu puțin timp înainte de Anul Nou. A fost publicat și actul normativ care prevede plafonarea salariilor, indemnizațiilor, indemnizațiile de merit, dar și indemnizațiile de hrană, la valoarea din luna decembrie 2020.

Din alt punct de vedere, voucherele de vacanță în valoarea de 1.450 de lei pentru persoanele care sunt plătite din fonduri publice,  sunt prevăzute în actul normativ. Astfel Ordonanța de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, se modifică.

Economie la bugetul de stat

Florin Cîțu, Premierul României, a veni cu explicații. Spunând că la baza acestei decizii stă ce s-a întâmplat cu legea salarizării în ultimii 3 ani.

Veste grea pentru toți românii! Salariile se îngheață! Chiar în noaptea de Revelion a fost publicată hotărârea

”Aici sunt mai multe lucruri pe care le-am luat în calcul. În primul rând, am spus că la baza deciziei stă și ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu Legea salarizării unitare în ultimii trei ani de zile, o lege care a fost aplicată prost, o lege care a creat discrepanțe, deși promitea să rezolve inechitățile din sistemul public, o lege care a fost urmată de foarte multe excepții. Ca să putem să corectăm aceste lucruri, este nevoie să luăm o pauză și prin această ordonanță luăm o pauză, bineînțeles, în perioada următoare, vom veni cu clarificări”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a mai precizat că în acest mod se va face o economie la buget de 17,6 miliarde de lei în anul 2021.

Lasă un răspuns