Rețeta salatei de boeuf de post. Uimitor, dar este chiar mai bună decât varianta clasică!

Cu toții ne-am obișnuit cu salata de boeuf și fiecare gospodină o pune pe masa de sărbătorii. Dar mulți oamenii apelează și la varianta de post, care este și mai bună decât cea clasică. Salata este sățioasă și se prepară foarte repede. În acest articol, veți descoperi salata de boeuf de post și în plus, cum se prepară maioneza de post.

Toate ingredientele pentru salata de boeuf de post:

  • 2 morcovi
  • 6 cartofii
  • 3 castraveți murați
  • 7-8 măsline
  • 4 linguri muștar
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper negru

Cum puteți face maioneza e post?

Pentru a prepara maioneza de post chiar acasă trebuie să amestecați uleiul de măsline, un pic de piure de cartofi, muștar, sar și piper negru. Peste câteva minute veți observa că începe să se formeze o pastă perfectă pentru salata de boeuf.

Rețeta salatei de boeuf de post. Uimitor, dar este chiar mai bună decât varianta clasică!
Photo by Sara Cervera on Unsplash

Modul de preparare a salatei de boeuf de post

După ce ați făcut maioneza, haideți să trecem la rețeta salatei de Boeuf. Pentru început fierbeți morcovii și cartofii, iar apoi tăiații cubulețe mice. Același lucru îl facem cu castraveții murați și măslinele fără sâmbure.

Următorul pas este să amestecăm ingredientele într-un bol încăpător și să punem maioneza de post făcută anterior. Nu uitați să mai adăugați sare și piper negru după gust.

Salata este gata și poate fi mâncată după ce a fost făcută, dar cel mai bine este să stea măcar o oră la rece.

De asemenea, salata de boeuf poate fi decorată frumos cu pătrunjel sau măsline.

Lasă un răspuns