Cel mai bun aperitiv! Bruschete cu roșii, usturoi și busuioc. Rețeta simplă care poate fi făcută în 10 minute

Bruschetele cu roșii, usturoi și busuioc este cel mai bun aperitiv din Italia, dar și în România se gătește destul de des. Sunt niște bruschete demențiale și în acest articol veți descoperi rețeta clasică. Avantajul lor este că se gătesc în doar 10 minute, ai nevoie de foarte puține ingredient și îți trezește gustul de mâncare.

Rețeta este făcută pentru două porții.

Toate ingredientele necesare pentru bruschete:

  • 4 felii de pâine
  • 2-3 roșii
  • 1-2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 8-10 frunze de busuioc
  • sare
Cel mai bun aperitiv! Bruschete cu roșii, usturoi și busuioc. Rețeta simplă care poate fi făcută în 10 minute
Photo by Rafael Corrêa on Unsplash

 Cum puteți face bruschetele cu roșii, usturoi și busuioc în 10 minute?

Primul pas pe care trebuie făcut pentru această rețetă este să prăjim pâinea. Unde vreți voi, în prășitor de pâine sau poate chiar pe un gril. Este alegerea voastră. Mai trebuie de menționat că puteți folosi orice pâine, de toast, pâine făcută de casă etc.

Următorul pas este să tăiați foarte mărunt roșiile, mai apoi frunzele de busuioc și usturoi. Toate aceste ingredient puteți să le puneți într-un bol încăpător, să adăugați sare, ulei după gust și să amestecați. Este important de menționat că în cazul în care nu aveți busuioc, puteți folos cu ușurință pătrunjel sau rucola.

Iar acum pâinea prăjită trebuie frecată cu un cățel de usturoi și mai turnăm un pic de ulei de măsline peste feliile de pâine.

Ultimul element pe care trebuie să-l faceți, este să puneți roșiile frumos pe pâine. Aperitivul este gata! Poftă bună!

Lasă un răspuns