Rețeta unui cozonac demențial pentru sărbătorile de iarnă. Care este ingredientul secret folosit de bucătari?

Sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape de noi și multe gospodine se gândesc ce să pună pe masa și ce să gătească special în acest an. Cozonacul este o variantă extraordinară și fii sigură că o să-l gătești foarte bine, deoarece îți aduc rețeta cea mai simplă care o să te salveze chiar dacă nu petreci mult timp în bucătărie.

Fără îndoială cozonacul făcut acasă este mai bun, decât cel pe care îl găsim în magazine. Așa că e timpul să gătești chiar tu, dar mai întâi de toate citește ce ingredient ai nevoie și cum poți găti cel mai demențial cozonac.

Ingredientele pentru cel mai bun cozonac:

  • 1 kg făină
  • 450 ml lapte
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 500 g nucă
  • 200 g rahat
  • 60 g drojdie
  • 30 g portocală
  • 300 g unt
  • 30 g coajă de lămâie
  • 150 g ciocolată

Rețeta cozonac. Cum se gătește ?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să amesteci drojdia, 100ml de laptele și trei linguri de făină. Compoziția finală se lasă să se odihnească ceva timp până observați că a crescut dublu.

Următorul pas este să puneți laptele la fiert și peste el să adăugați zahăr. Este foarte important să amestecați continuu până zahărul se topește. După ce ați făcut pasul de mai sus, gălbenușurile se freacă cu sarea.

Iar acum, trebuie să puneți făina într-un vas încăpător și peste ea încet adăugați laptele cu zahărul topit, portocala confiată, untul și gălbenușurile. Trebuie de menționat că în timp ce adăugați aceste produse nu uitați să amestecați continuu.

După ce ați frământat toată compoziția și ați obținut un aluat pufos și elastic, lăsați-l la dospit timp de 60 de minute. În această perioadă puteți să vă odihniți.

Dacă aluatul a dospit timp de 60 de minute, înseamnă că e gata pentru următorul pas. Trebuie să luați o bucată de aluat și să-l întindeți frumos. Adăugați peste el ciocolată, rahatul, stafidele și rulează cu mare atenție.

Rulada făcută anterior trebuie secționată în două pe lungimea ei. Iar părțile obținute pot fi împletite elegant și se ung cu ouă. Le așezăm într-o formă tapetată împreună cu unt și făină. Din nou este necesar să lăsăm aluatul la dospit, tocmai pe două ore.

Dacă au trecut două ore este timpul să așezați tava la un cuptor cu 160 de grade pentru aproximativ 45-60 de minute.

5 comentarii la „Rețeta unui cozonac demențial pentru sărbătorile de iarnă. Care este ingredientul secret folosit de bucătari?

Lasă un răspuns